AktivnostiNovostiPoludnevni boravakRazličiti a jednaki

Kistom i perom Loco-Moto

Četvrtu godinu za redom Udruga osoba s invaliditetom “Loco-Moto” uoči božićnih blagdana organizirala je likovno-književni susret pod nazivom “Kistom i perom Loco-Moto”, ove je godine predstavljena knjiga “Dnevnik bolesnika” te otvorena izložba u Gradskoj knjižnici. Članovi ove udruge koja okuplja više od 400 osoba s različitim oblicima tjelesnih oštećenja pokazala je ponovno da invaliditet ne mora i nije ograničenje za kreativnost i umjetničko izražavanje.

Više no ikada, čak 18 članova udruge okušalo se tako u slikarskim tehnikama u čemu su im pomogle radionice brodskih slikara iz Književno-likovnog društva “Berislavić”.

Član udruge Vanja Krnić predstavio je javnosti svoju knjigu “Dnevnik bolesnika” u kojoj opisuje dugogodišnju borbu s teškim dijagnozama. Knjiga je ispovjedna proza. Pokazatelj je na koji način se traume mogu rješavati, a da ne unište život.

„Život svoj sam prenio u ovu knjigu. Zadnjih par godina bilo je ‘smrdano’ kao što i vidite po meni. Presudu čekam već jedno desetljeće, sudski proces zbog načina liječenja je u tijeku. Pisati knjigu bilo je… zajebano. Knjigu sam pisao sam, ali nisam naišao ni na kakve poteškoće, a puno mi je pomogla lektorica Sandra Vukoja.“ – kazao je s osmijehom na licu i veoma uzbuđen Vanja Krnić, autor „Dnevnika bolesnika” te poručio svima koji će ga čitati neka se bore.

  

  

  

  

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content