AktivnostiNovostiRazličiti a jednakiSport

Ljetovanje u Zadru u organizaciji HSUTI-a

U organizaciji Hrvatskog Saveza tjelesnih invalida od 27. srpnja do 2. kolovoza, nas troje: Marina Bionda, Dora Bašić i Darko Francišković iz udruge Loco – moto imali smo priliku ljetovati u Zadru. S nama su ljetovale djevojke iz Našica i Slatine, dečko iz Zagreba i organizatori. Sedam sati putovanja do Zadra je brzo prošlo u upoznavanju, ugodnom druženju i pjesmi. Organizatori su nas dočekali i pomogli smjestiti u sobe prilagođene osobama sinvaliditetom u Omladinskom hostelu i upoznali s aktivnostima za vrijeme boravka.

Cilj je bio da sve osobe s invaliditetom koje sudjeluju u projektu budu bez osobnihpratnji i asistenata, a tamo smo imali na raspolaganju osobe i organizatore koji su nam pomagali. Do plaže smo išli pješke u pratnji organizatora, pomagali su nam pri ulasku u more. Plaža je prilagođena osobama s invaliditetom i organiziranom pomoći dvojice zaposlenih spasioca koji pomažu osobama pri ulasku u more, učili su plivati one koje ne znaju i pomagali u vježbama. Svako jutro smo iza doručka smo imali fizikalnu terapiju, a kupanje i vježbe u moruovisno o vremenu. Ljetovanje se baziralo na odmoru i opuštanju. Imali smo zanimljivu psihološku radionicu na kojoj smo se trebali upoznavati, ali mi smo se već na putu do Zadra upoznali, pa smo djelovali kao da se znamo od prije.

Organizirano smo uz vodičku upoznavali i razgledavali grad.

Dani su brzo prolazili ispunjeni zanimljivim sadržajem, druženjima, društvenim igrama, visećom kuglanom i kupanjem.  Svi smo na povratku ponijeli neka lijepa iskustva i uspomene, jedni druge ponešto naučili, razmijenili kontakte i sretno se vratili kući.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content