Bitno za OSINovosti

Posjet savjetnika Pravobraniteljice za OSI

S ciljem približavanja korisnicima usluga Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom započela je s otvaranjem regionalnih ureda. Prepoznavši da se najveći problemi nalaze na području Slavonije prvi područni ured je prije mjesec dana otvoren u Osijeku.
Kako bi se upoznao s terenom koji taj ured pokriva savjetnik Pravobraniteljice iz Osijeka, g. Mario Burek krenuo je u obilazak gradova i udruga osoba s invaliditetom na području Slavonije. Dana 21. veljače 2019. godine obišao je i Slavonski Brod.

Svoj je posjet započeo sastankom u Gradskoj upravi gdje su ga primili zamjenik gradonačelnika, pročelnica odjela za društvene djelatnosti i predsjednik povjerenstva za OSI. Potom je gostovao na Radiju 92 FM, a u 13 sati je posjetio Udrugu Loco-Moto. Iako je bilo predviđeno da se u udruzi zadrži sat i pol, razgovor s članovima i djelatnicima udruge trajao je više od 3 sata. A mogao je i mnogo više s obzirom na probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom u našem gradu i županiji. Bilo je riječi o nekim našim lokalnim pričama, prilagodbama i mobilnosti, našem pothodniku, potrebi za još jednim kombijem, ali i problemima s ostvarivanjem različitih prava.

U svakom slučaju, pohvaljujemo inicijativu savjetnika Pravobraniteljice da obiđe teren i osobno se upozna s osobama s invaliditetom i njihovim problemima. A i nama će se olakšati buduća komunikacija i suradnja s uredom kada znamo s kim razgovaramo i kako ured posluje, odnosno koje su ovlasti ureda Pravobraniteljice.

    

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content