AktivnostiNovostiPoludnevni boravakSport

Postavljanje drvene montažne rampe na Poloju

Poloj – omiljeno izletište Brođana, predivna je riječna, pješčana plaža na kojoj se u vrućim ljetnim danima, pogotovo vikendom, okupi  i nekoliko tisuća ljudi na cjelodnevnom druženju i osvježenju u Savi.

Međutim, za osobe s invaliditetom,  i ovo je mjesto, kao i većina drugih mjesta u gradu,  bilo nepristupačno. Udruga je često iznosila ovaj problem, ali bez uspjeha. A onda smo odlučili sami nešto poduzeti.

Javili smo se na natječaj Regionalne zaklade Slagalica “Naš doprinos zajednici” s prijedlogom građanske akcije “Poloj za sve”.  Odobrena su nam sredstva u iznosu od 13.000,00 kn. S obzirom da se radi o građanskoj akciji bilo je nužno u realizaciju uključiti cijelu zajednicu, ali isto tako  bitno da  rezultat akcije kasnije koristi svim građanima.

Akcija je podrazumijevala izradu drvene, montažne rampe i kupovanje toaletnih kolica pomoću kojih će se nepokretne osobe  osvježiti u Savi, ali se i otuširati. Akcija je provedena je u suradnji sa Srednjom obrtničkom školom iz Slavonskog Broda. I razred stolara koji su uz vodstvo svog majstora-nastavnika u sklopu praktične nastave izradili rampu.

Završno izvješće o provedenoj akciji podrazumijeva i svečano predstavljanje, odnosno postavljenje rampe i njenu promociju u medijima.
Kako je početak svibnja počeo s pravim ljetnim vremenom i niskim vodostajem rijeke Save, idealnim za polaganje rampe, odlučili smo da se svečana promocija održi 27.svibnja 2015. i to cjelodnevnim programom.  Nakon služebnog protokola, predstavljanja akcije dužnosnicima Grada i medijima, predvidjeli smo za goste i članove udruge cjelodnevno druženje uz grah i zabavne igre.

Međutim, dogodila se iznenadna promjena vremena. U dva dana je palo toliko kiše da je vodostaj Save narastao 3 metra i potpuno prekrio pješčani dio plaže.
S obzirom da je organizacija bila u tijeku i pozivi za goste i uzvanike poslani, odlučili smo ne odgađati svečanu promiciju i prilagoditi se novim okolnostima.

Promociji  su prisustvovali: zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, predstavnica  Zaklade Slagalica Danijela GoluskaI razred Srednje obrtničke školestolari sa nastavnikom Đurom Bilušićem te predstavnici brojnim medija, kako lokalnih tako I nacionalnih.

Nakon svečanog dijela, članovi udruge su u društvu učenika Obrtničke škole ostali na cjelodnevnom druženju i ručku. Za najbolji grah na svijetu zahvaljujenmo volonteru Ivanu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content