AktivnostiNovostiPoludnevni boravakPomoć u kući

Potpisivanje “Povelje o partnerskim odnosima s OSI”

Kako se kampanja za lokalne izbore 2017. približava kraju tako i kandidati postaju sve aktivniji, a njihova obećanja sve veća.
Nažalost, nitko od kandidata za gradonačelnike, načelnike i župane nije u svojoj kampanji spomenuo neki program za poboljšanje života osoba s invaliditetom kao ravnopravnih građana naše zajednice.
Odlučili smo, stoga da ih podsjetimo na potrebu ciljane i sveobuhvatne politike prema osobama s invaliditetom koja će se provoditi po načelu O NAMA UVIJEK S NAMA.  Iskustvo nam je pokazalo da loša i nejasna komunikacija između dužnosnika, odnosno donositelja odluka i krajnjih korisnika u konačnici dovodi do uzaludnog trošenja novaca i nezadovoljnih korisnika.
Upravo smo dobru komunikaciju prepoznali kao nužan preduvjet provođenja dobre politike prema osobama s invaliditetom na lokalnoj razini.
Kako bi inicirali praksu dobre komunikacije pozvali smo sve kandidate za gradonačelnika/cu Slavonskog Broda da potpišu POVELJU O PARTNERSKIM ODNOSIMA  S OSOBAMA S INVALIDITETOM.
Ugodno smo se iznenadili vidjevši da se svih 6 kandidata za gradonačelnika/cu odazvalo potpisivanju Povelje. I to 4 kandidata osobno: Petar Bašić, Mirko Duspara, Hrvoje Špicer i Maja Validžić dok su za dvoje kandidata Povelju potpisali zamjenici: za Slavicu Lemaić, Anica Radman, a za Roberta Lujića, Mato Klarić.
Potpisana Povelja znači da će se kandidat koji postane gradonačelnik/ca pridržavati navedenih odredbi, ali uvijek u suradnji s predstavnicima osoba s invaliditetom.  

U praksi to znači da se neće graditi novi objekti ili uređivati stari, a da se prije toga ne konzultira s predstavnicima osoba s invaliditetom.

 

Ovdje možete pogledati Povelju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content