Bitno za OSINovostiOsobni asistentiProjekti

Razvoj usluge osobne asistencije za Udrugu OSI SB „Loco-Moto“- faza II

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkovitosti ljudskih potencijala 2014.-2020. Udruzi je odobren projekt kodnog broja: UP.02.2.2.09.0090.

Kratki opis projekta:

Ovim projektom, kroz socijalnu uslugu osobne asistencije, omogućit će se osobama s najtežim invaliditetom unapređenje kvalitete života, socijalno uključivanje, te se smanjuje mogućnost  institucionalizacije osoba s invaliditetom.

Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežim invaliditetom u provođenju svakodnevnih životnih aktivnosti kao što su :

  • Pomoć pri pripremanju i uzimanju hrane i pića
  • Pružanje pomoći u osobnoj higijeni korisnika
  • Pružanje pomoći pri transferima i kretanju
  • Pružanje pomoću pri obavljanju kućanskih poslova (održavanje prostora u kojeg KOA boravi)
  • Pratnja i podrška u socijalnim aktivnostima u kojima korisnik sudjeluje
  • Pomoć i podrška pri obavljanju administrativnih poslova (odlazak liječniku, u ljekarnu,  u trgovinu, plaćanje režija i sl.)
  • Pratnja i pomoć korisniku u različitim socijalnim aktivnostima ( druženja, izleti, putovanja i sl.)

 Ciljna skupina:

  • 25 korisnika usluge osobne asistencije s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta , te osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima (Skupina 1)

Opći cilj projekta je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije.

Specifični cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i  unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Iznos odobrenih sredstva je:  2.499.123,09 kn

Provedba projekta traje od:  01.11.2018.- 31.10.2020.

Voditeljica/ koordinatorica projekta je Ružica Skert, te više informacija o provedbi projekta možete dobiti na kontakt 095/271-1970.

 

www.esf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content