AktivnostiBitno za OSINovosti

Team building u Termama Tuhelj

Kada upravljačku strukturu u nekoj organizaciji čine ljudi koji od upravljačkih kompetencija imaju samo dobru volju zato što su osobno vezani uz problematiku kojom se bavi organizacija, dodatne edukacije su nužne kako bi njihova dobra volja urodila rezultatima.

Upravo to se događa u udrugama osoba s invaliditetom. Upravljačku strukturu čine same osobe s invaliditetom ili osobe koje na neki način skrbe o njima, ali bez stručnih znanja vođenja i upravljanja tako velikim i složenim organizacijama.
Udruga Loco-Moto je u lipnju ove godine održala Izbornu Skupštinu na kojoj su izabrani novi članovi Upravnog odbora. Od 11 članova, 5 je izabrano u drugom mandatu dok je 6 članova prvi puta u Upravnom odboru, bez potrebnih znanja i iskustava. Stoga smo od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva tražili sredstva za team building kako bi na najbolji mogući način, okupljeni dva dana na istom mjestu, uz opuštenu atmosferu što više naučili, ali se i više upoznali. Team building je održan u predivnom okruženju Terme Tuhelj  od 08. do 10.studenog 2013.   a na njemu su sudjelovali svi članovi Upravnog odbora i 7 djelatnika. Teme interaktivnih predavanja su bile Organizacijski razvoj i upravljanje  koje je održala Nataša Škrbić, konzultantica za javni i neprofitni sektor te Upravljačke kompetencije kojeg je stručno i profesionalno održala zaposlenica Udruge, Dijana Simeon. U vrlo dinamičnim raspravama svi su mogli izreći svoje mišljenje, kritike i sugestije.  Skup je bio značajan upravo po tome što su se, po prvi puta, na istom mjestu mogli naći svi članovi Upravnog odbora sa zaposlenicima i što su mogli otvoreno reći i što im je problem, što im se sviđa, a što bi mijenjali. Bez obzira na vrlo opsežan program našlo se vremena za opuštanje, druženje i razonodu. Kako bazeni vikendom rade noću tako smo se i mi poslije večere preseljavali na bazene. Na povratku kući obišli smo Muzej krapinskog neandertalca i tako team building učinili svestranim. Svi sudionici su na evaluaciji izrazili želju da se ovakva edukacija ponovi jer je korist od nje višestruka. Nadamo se da će nam to i uspjeti.

             

                           

                                                         

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content